ZAŠTITARI.com FORUM
zaštitarski forum

FAQ   Pretražnik   Članstvo   Korisničke grupe   Registracija 
 Profil   Privatne poruke   Login 

božićnica

Započni novu temu   Odgovori na temu    ZAŠTITARI.com FORUM -> V GRUPA
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
mali medo
Čuvar
Čuvar

PostPostano: čet 17 pro 2009 18:21    Naslov: božićnica Citiraj i odgovori

poštovani kolege, nema bona za djecu ove godine. zašto? po kolektivnom ugovoru su obavezni dati bon za djecu. nema niti božićnice, po kolektivnom ugovoru. moje informacije nisu službene, no saznajem da će na dati bon u vrijednosti 200kn u "gramatu" ili "konzumu", kada ne zna se. ako pogledate platne liste (koje uzastopno kasne, nekada i po mjesec dana) do 7mj. imali smo neku šifru naslova: naknada b. štefica, koja obračunava plaće, mi je pojasnila da je to božićnica i da će se to isplaćivati(u visini 100kn) svaki mjesec, kako je po kolektivnom ugovoru. no na listi za 8mj. toga više nema. štefica mi objašnjava da se to ukinulo jer će biti bonus na kraju godine i da će zaosteci biti plaćeni. no ništa od toga. već su nam i tu uzeli 300kn jer bon iznosi 200kn (ako ga uopće i bude). pušiona, kao i uvijek. mene ta štefica jako fascinira, ima odgovor na svako pitanje, zamaže oči samo tako i jako me smeta što od nas rade svi od reda u upravi majmune i misle da, zato što smo žaštitari ili čuvari, da ne znamo zbrojati 2 i 2. i što ćete s tolikim novcima u bonu? ja ću svoj bon vratiti upravi, adresirati na ankicu i napisati pismo jer, kolege mislim da je vrijeme da već jednom dignemo glas i ne dopustimo da nas gaze...
kako smo bili bez božićnice svih ovih godina možemo i ove
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
letecideda
Zaštitar - tehničar
Zaštitar - tehničar

PostPostano: čet 17 pro 2009 20:50    Naslov: Citiraj i odgovori

Radio sam punih sedam godina u V grupi. Prošle godine sam se zakačio oko božićnice. Odgovor je bio: "Pa idite onda raditi u drugu firmu gdje daju božićnice". Ja odgovaram da ću ih tužiti. Odgovor je pa tužite.

Nisam tužio, dao sam otkaz...
miga
Moderator
Moderator

PostPostano: pet 18 pro 2009 08:05    Naslov: Citiraj i odgovori

u biti ovo što ste vas dva napisali je najveći problem, ali ne samo u zaštitarstvu...

mali medo je nabrojao milion stvari koje nisu u redu, a deda je sve to začinio izjavom koja najbolje pokazuje zašto je sve otišlo u q....

"nisam tužio, dao sam otkaz...

normalno je shvatiti te uprave da misle da ste majmuni (sorry na izrazu, samo citiram...) jer ništa ne poduzimate kad vas prave majmunima...

tu mi nitko nemože reći da ga je strah bilo čega, i to upravo zahvaljujući dedinoj zadnjoj rečenici...

jer ako se, iz glupog razloga, netko boji, onda mi nikako nije jasno zašto kad ode iz te firme, istu ne tuži i ne dobije ono što mu pripada...
normalno da firmama odgovara takav način razmišljanja, ali vi koji tako učinite ste oni koji ste im dali pravo da tako razmišljaju i da se tako ponašaju prema vama
mali medo
Čuvar
Čuvar

PostPostano: pet 18 pro 2009 09:00    Naslov: Citiraj i odgovori

sve to stoji, treba ih tužiti, no kako tužiti nekoga tko ima veze i u policiji i inspekcijama za rad itd... darko ode u lov s visokopozicioniranim kadrom svih tih institucija, plati se janjetina i svi sretni i zadovoljni, a mi smo nemoćni. pokrenuti nekakav bunt u v grupi je nemoguća misija jer nitko se neće buniti, dobro im je tako kako je jer su pred penziju, jer se boje ostati bez posla, a šačica nas koji se borimo za svoja prava smo nemoćni.
[Vrh]
miga
Moderator
Moderator

PostPostano: pon 21 pro 2009 11:54    Naslov: Citiraj i odgovori

mali medo je napisao/la:
sve to stoji, treba ih tužiti, no kako tužiti nekoga tko ima veze i u policiji i inspekcijama za rad itd... darko ode u lov s visokopozicioniranim kadrom svih tih institucija, plati se janjetina i svi sretni i zadovoljni, a mi smo nemoćni. pokrenuti nekakav bunt u v grupi je nemoguća misija jer nitko se neće buniti, dobro im je tako kako je jer su pred penziju, jer se boje ostati bez posla, a šačica nas koji se borimo za svoja prava smo nemoćni.

danas mnogi plaćaju janjetine, samo da bi glumili da imaju zaštitu i poznanszva, a neki od tih zaštićenih prije ili kasnije bnudu primjer nekim drugima, da bi im se pokazalo da ima "zaštita i zaštita"...

ali oni će imati tu svoju "moć" samo onoliko koiko im vi dozvolite...
ane1978
Čuvar
Čuvar

PostPostano: pon 28 pro 2009 09:50    Naslov: Citiraj i odgovori

Smile Smile Smile tako je! Smile Smile Smile
[Vrh]
guardian01
Gost

PostPostano: uto 16 ožu 2010 04:59    Naslov: Citiraj i odgovori

tak je ... slažem se s malim medom, ali mislim da nije Štefica tome kriva nego sustav. A mali medo bi trebao pronaći posao u drugoj tvrtci ako nije zadovoljan poslom. Sigurno se mali medo "pretrga" na poslu od rada pa sigurno i zasluži i božićnicu i kojekakve bonuse... Obzirom koliko ljudi rade, dobro su plaćeni i bez božićnice...
[Vrh]
miga
Moderator
Moderator

PostPostano: uto 16 ožu 2010 10:15    Naslov: Citiraj i odgovori

guardian01 je napisao/la:
tak je ... slažem se s malim medom, ali mislim da nije Štefica tome kriva nego sustav. A mali medo bi trebao pronaći posao u drugoj tvrtci ako nije zadovoljan poslom. Sigurno se mali medo "pretrga" na poslu od rada pa sigurno i zasluži i božićnicu i kojekakve bonuse... Obzirom koliko ljudi rade, dobro su plaćeni i bez božićnice...

čudi me samo da ih ne tuku, to treba uvesti pod obavezno Cool
UrsaMajor
Zaštitar - tjelohranitelj
Zaštitar - tjelohranitelj

PostPostano: sri 17 ožu 2010 07:29    Naslov: Citiraj i odgovori

miga je napisao/la:
guardian01 je napisao/la:

čudi me samo da ih ne tuku, to treba uvesti pod obavezno Cool

hahaha... Laughing Laughing thumleft

@Guardian...

... ajde, odi malo 'oladi... Wink
Započni novu temu   Odgovori na temu    ZAŠTITARI.com FORUM -> V GRUPA Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.